Winamp    Windows  Mediaplayer     Real player    Quicktime


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

        

NIEUWE MAAN EN ZONSVERDUISTERING 9 MAART 2016

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Deze nieuwe maan valt binnen de periode van de Sneeuwmaan met het thema kiemkracht en ontkiemen. In deze tijd blijkt wat levensvatbaar is in de natuur. Nieuwe manen vragen voor introspectie. Ga bij jezelf naar binnen en vind het stiltepunt. Voel van daaruit de verbinding met je centrum en word je bewust van jouw potentie. Wat wil jij creëren of het liefst laten groeien? Wat zijn jouw mogelijkheden? Niet ieder zaadje zal uitkomen en niet ieder idee kan meteen worden uitgevoerd. Geef je energie aan de doelen die je kunt en wilt bereiken. De zonsverduistering luidt deze dag een nieuwe cyclus in en is een extra motor om een nieuwe start te bekrachtigen.

Lees meer...

Volle maan 25 december 2015 (Petra Stam)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Deze volle Maan van de Langste Nacht heeft het thema ‘de deur naar een nieuw begin’. Tijdens de winterzonnewende (22 december) is het noordelijk halfrond het verst van de Zon gekeerd; hierdoor is die dag het kortst en de nacht het langst. Vanaf 25 december is waar te nemen dat het licht terugkeert, dat de dagen weer gaan lengen. Het donkerste deel van het jaar hebben we dan achter ons en de terugkeer van de Zon wordt al duizenden jaren over de hele wereld gevierd. Ook de geboorte van de Zoon wordt op deze dag al eeuwen gevierd: Osiris, Horus, Dionysus, Mithra, Krishna, Attis en Jezus hadden de 25e hun geboortedag. Je kunt het zien als de geboorte van het hogere bewustzijn, het eenheidsbewustzijn, creatiekracht.

Lees meer...

Nieuwe maan 11 december 2015 (Petra Stam)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Deze nieuwe Boommaan laat ons stilstaan bij het thema ‘dood en wedergeboorte’. In deze tijd van het jaar nemen de kou en het donker nog verder toe. In de natuur lijkt alles dood en vrijwel alle bomen zijn helemaal kaal. De groenblijvende bomen staan symbool voor onsterfelijkheid. Maak tijdens deze nieuwe maan tijd om je te verbinden met je eigen wortels en bron. Door te onderzoeken welke energie er diep in jezelf aanwezig is en door je te verbinden met je eigen onsterfelijke ziel kun je zien en bepalen waar je naartoe wilt. Hoe wil je herrijzen na de winterzonnewende? 

De Maan en de Zon staan naast elkaar in Boogschutter. Dit vuurteken maakt enthousiast en joviaal, en wakkert de behoefte aan om nieuwe horizonten te vinden. Uranus prikkelt het hart van de Boogschutter en maakt opgewekt, vindingrijk en onafhankelijk. Mars helpt om op het juiste moment te handelen vanuit je gevoel. Omdat Mars tegenover Uranus staat, is het wel belangrijk dat je in de gaten hebt of je vanuit je gevoel of vanuit rebellie in actie komt. Beide manieren kunnen een doorbraak geven, maar het is handig om je beweegredenen te kennen. Volg je passie dus, hoewel Jupiter vierkant de Maan zegt: onderzoek ook of je jezelf niet overschat of plannen maakt die je nooit zult uitvoeren.

Lees meer...

Volle maan 25 november 2015 (Petra Stam)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Deze tijd van kou en voorbereiding op de winter, kun je zien als een spiraal die naar binnen leidt. Tot en met Midwinter (22 december) worden de dagen iedere dag korter. De natuur houdt een winterslaap, maar in de buik van de Aarde slaapt het zaad. Wat levensvatbaar is, zal in de lente nieuw leven brengen. Voor ons geldt in deze tijd: besteed aandacht aan jezelf voor innerlijke groei en neem rust om opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Kennis wordt pas wijsheid als je die in de praktijk brengt! Leef bewust volgens jouw opgedane wijsheid. Het is ook goed om bij jezelf na te gaan welke wijsheden je hebt opgedaan de afgelopen periode. Heb je je eigen wijsheid gevormd door de ervaringen die je hebt opgedaan? Of loop je vast op aannames van vroeger en/of nu? Offer met regelmaat oppervlakkige bezigheden op voor introspectie en spirituele ontwikkeling. Het thema bij deze volle maan is: wijsheid en offer.

Lees meer...