Winamp    Windows  Mediaplayer     Real player    Quicktime


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

        

Het naderende startschot (Ronald Jan Heijn)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

In de 20-ste eeuw heeft het wetenschappelijke denken de mensheid een enorme vlucht gegeven. Nog steeds maakt de technologie grote sprongen, zoals de nano-technologie en er was natuurlijk de komst van internet en mobiele telefonie. Het heeft ons dagelijks leven enorm veranderd.

Verrassend genoeg – maar ook begrijpelijk – is onze psychologische visie op de mens in de laatste 50 jaar nauwelijks veranderd. Natuurlijk, er is vooruitgang geboekt, maar vergelijkbare doorbraken als die in de technologie zijn achterwege gebleven. Als je zou vergelijken, rijden we met onze huidige mensvisie nog steeds in die eerste auto, de T-Ford. Of nog beter … met paard en wagen.

Lees meer...

Het uur van de waarheid (Ronald Jan Heijn)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Leven en dood, de grote vraag van: waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe, wat is het doel van ons bestaan hier op aarde? Zo zijn er de grote mysteriën. Sinds ons bestaan zijn wij op zoek naar het antwoord. Wat zien we blijkbaar over het hoofd? Of nog beter, wat is de oorzaak dat we niet de antwoorden op deze levensvragen weten?

 

Lees meer...

De weg van het hart (Ronald Jan Heijn)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het is werkelijk een bijzondere tijd. Nog maar een paar weken te gaan en dan loopt het jaar 2012 af. Zo ook de Maya-kalender en vele andere kalenders en cycli. De belangrijkste cyclus die de mensheid en haar planeet beïnvloedt is die van het Vissendtijdperk, die nu ook eindigt. Tegelijk verwelkomen we het Watermantijdperk.

In de nieuwsbrief van ‘Goede Wil’ werd de komst van het nieuwe tijdperk als volgt verwoord: ‘Water ben ik, uitgeschonken voor dorstige mensen. De taak bestaat in het tegemoet komen aan de noden van de mensen op alle gebieden en om juiste menselijke verhoudingen tot stand te brengen zodat het licht en de liefde en het Plan kan circuleren door alle mensen van de wereld.’

Lees meer...

Door de bladeren het bos niet zien

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het is vaak inspirerend om de symboliek van iets in te zien. Zo ren ik graag in de duinen. Vlak voor het eind van ‘mijn’ parcours bereik ik een behoorlijke heuvel. Bij de afdaling ren ik door een loofbos over een mooi kronkelend pad. Aan beide kanten van dit pad vormen de vele bladeren twee natuurlijke muren, waardoor alle aandacht wordt getrokken naar het pad dat voor me ligt. Maar ook de vaart van de afdaling dwingt me goed op het slingerende pad te letten.

Lees meer...

De Bijna Levend Ervaring (Ronald Jan Heijn)

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

We staan aan de vooravond van een bijzondere tijd die zijn weerga niet kent. We zullen een tijdperk achter ons laten van – ondertussen – sterk verouderde waarden en normen en een achterhaalde visie op leven en dood.

Alles staat of valt bij onze visie op leven en dood. We denken nog steeds dat de dood bestaat. Met alle gevolgen van dien. Maar stel nu als de dood niét bestaat. Dan gaat er letterlijk een wereld voor ons open en dan blijkt dat onze hele manier van denken, ook over de normaalste dingen, fundamenteel te veranderen.

Lees meer...

Rechtvaardigheid zal zegevieren (Ronald Jan Heijn)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Elk einde van een tijdperk wordt gekenmerkt door schandalen. Zaken komen aan het licht die lang verborgen zijn gebleven.

Politici, bankiers, sporters, niemand ontkomt aan het niets ontziende zwaard van de waarheid. In de periode daarvóór was men deze waarheid als een volleerd acteur keihard aan het ontkennen. Maar de tijden zijn veranderd. De ‘zon van het Watermantijdperk’ zet alles – dus ook de leugens – in het licht.

Lees meer...