Winamp    Windows  Mediaplayer     Real player    Quicktime

Login Chatbox

Hier kunt u registreren en inloggen voor de Chat


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

        

Geld en menselijke economie thema op middag met meerdere sprekers

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Cover van het boek
''Hanneke de Vries leent geld bij de bank'' door Ad Broere.
Geld, vrijheid, verantwoordelijkheid, menselijke economie en zelfvoorzienend zijn zaterdagmiddag 9 april thema's tijdens een middag in de Buureton met onder andere econoom en oud-bankier Ad Broere. Het begint om 13.30 uur.
De middag begint met een lezing door Miranda Slob en Kees van de Water van Handjecontantje.org, een stichting die zich sterk maakt voor het behoud van contant geld, privacy en vrijheid. Vervolgens schetst Ad Broere - econoom, ex-bankier, een beeld van hoe we van de huidige door geld gedomineerde economie kunnen groeien naar een economie waarin de menselijke maat weer centraal komt te staan. Wat kunnen ''we'' er op Texel aan doen? De onderwerpen die hij in dit verband gaat bespreken zijn: consumentisme, het burgerinitiatief Ons Geld, renteloos bankieren (JAK Bank), 'small is beautiful': wat is de schoonheid van het kleine?, complementair geld of community currencies; en coöperaties. Irma Schiffers, schrijfster, journalist en kunstschilder, geeft een aanvulling wat door de vorige sprekers is gezegd en trekt dit in een groter, mondiaal kader, waar ze al jaren journalistieke artikelen over schrijft. 

 

De middag duurt tot circa 17.00 uur in de Buureton. Toegang en koffie/thee gratis. Wel wordt na afloop een bijdrage in de kosten op prijs gesteld
Ook zal ik zelf aanwezig zijn en krijg misschien ook nog wel een kans een stukje van mijn verhaal op dit thema voor te leggen ;)
Jeroen Ghuijs