Winamp    Windows  Mediaplayer     Real player    Quicktime


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

        

Opgelet !!! Nestle probeert patent op Nigella Sativa te krijgen.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Nestle is goed bezig ...

Nigella SativaNestle probeert patent te krijgen op Nigella Sativa (zwarte komijn, uienzaad,)
Opgelet dus maar weer , wéér een algemeen bekende geneeskrachtige plant die voor ons verboden wordt?

Er is een plant die, vooral in het Midden Oosten, veelvuldig in het wild voorkomt. Hij heet Zwarte Komijn (Nigella Sativa) en wordt zelfs al in de bijbel genoemd. Ook de profeet Mohammed was een liefhebber van deze plant, want zo schijnt hij ooit gezegd te hebben, "Gebruik zwarte komijn, het is een geneesmiddel tegen elke kwaal, behalve de dood".

Lees meer...

Groenteflats bloeien in Singapore

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Overal ter wereld wordt geëxperimenteerd met ‘verticale boerderijen’. In plaats van vooruit kijken boeren daarbij omhoog bij het planten van hun gewassen. Denk aan wolkenkrabbers met groenten die langs de ramen omhoog groeien.


Is dit een design hype of kan het echt bijdragen aan de voedselproblemen op aarde? Volgens dit blog op NPR.org hangt dit af van de plaats waar je bent. In Singapore met zijn hoge prijzen voor onroerend goed is verticaal boeren wel degelijk rendabel. De groenten van het bedrijf Sky Greens worden in de stad geproduceerd en liggen daardoor snel in de supermarkt wat ze verser en knapperiger maakt. Klanten zijn daarom bereid om de geringe meerprijs te betalen.

Bron : Het kan wel

Waar zitten de minste pesticiden op?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Groente van de markt, groenteboer of supermarkt zitten soms vol met pesticiden. Je kunt ervoor kiezen om biologisch te eten maar dat is duur. Gelukkig zijn er een aantal groente- en fruitsoorten die nauwelijks landbouwgif bevatten. Dat komt omdat de schil dik en stevig is zodat pesticiden geen kans krijgen binnen te dringen of omdat er niet zoveel pesticiden gebruikt worden.

Lees meer...

Het voedingsadditief MSG (monosodium glutamaat) is een langzaam vergif.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

MSG zit verborgen achter 25 of meer namen, zoals bijvoorbeeld natuurlijk aroma. MSG zit zelfs in onze favoriete koffie bij Tim Horton en Starbuck!

Ik vroeg mezelf af of er een actueel chemisch product zou kunnen bestaan dat de grootscheepse obesitas epidemie veroorzaakt en dat is wat een vriend van mij, John Erb, onderzocht heeft. Hij was assistent-onderzoeker aan de Universiteit van Waterloo in Ontario, Canada en heeft jaren voor de regering gewerkt. Hij deed een wonderbaarlijke ontdekking tijdens het bestuderen van wetenschappelijke tijdschriften voor een boek dat hij aan het schrijven was: “De langzame vergiftiging van Amerika.”

Lees meer...

Monsanto Klanten en hun merken

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze bedrijven die met hun merken opereren op de Nederlandse markt zijn grote klanten van Monsanto. Protesteren tegen Monsanto is één ding, maar zolang jij je boodschappen nog doet bij de gewone, niet-biologische supermarkten blijf je producten kopen, die gefabriceerd zijn met behulp van de technologie van Monsanto. En dat geldt dus niet alleen voor voeding, maar voor vrijwel elk product dat bij de grootgrutters in de schappen ligt.

Lees meer...

Moet je moestuin zo groot als een volkstuin zijn?

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zeg je ‘moestuin’ dan denk je al snel aan een volkstuin.
Je hebt immers veel ruimte nodig, toch?

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet! De vergelijking tussen een gewone en een Makkelijke Moestuin begint dan ook met de oppervlakte en locatie.

Lees meer...