Winamp    Windows  Mediaplayer     Real player    Quicktime


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

        

1/11: duo-presentatie Peter den Haring en Johan Oldenkamp bij Sundancer.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
1/11: duo-presentatie Peter den Haring en Johan Oldenkamp
 
 
Op zondagmiddag 1 november a.s. geven Peter den Haring en Johan Oldenkamp allebei een onthullende presentatie bij Sundancer inZwijndrecht, onder de rook van Rotterdam.
 
Peter en Johan hebben allebei een uitgesproken visie op nagenoeg alle zaken. Ze schrijven daar beiden boeken over, en ze sturen beiden regelmatig nieuwsbrieven rond. Ook doen ze allebei niet aan roken, alcohol drinken, blowen en gokken. Meer over Peter lees je op zijn website Peter den Haring.nl (link), en meer over Johan op zijn website Pateo.nl (link).

Lees meer...

Wat als je in een bassin met kernafval valt?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
Geschreven door Tim Kraaijvanger 

Het kernafval van kernreactors wordt enkele tientallen jaren op de bodem van zwembaden opgeslagen. Wat gebeurt er als je in zo’n bassin gaat zwemmen? Zou je dit kunnen navertellen of overleef je de zwemtocht niet?

Als je aan het oppervlak van dit zwembad blijft, dan is er niets aan de hand. Als je een goede zwemmer bent, houd je het zeker tien uur uit. Hierna raak je waarschijnlijk bewusteloos door vermoeidheid en verdrink je.

Lees meer...

Scientists are turning salt water into drinking water using solar power

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

The world needs this.

BEC CREW 27 APR 2015

 

By inexpensively turning salt water into drinking water using sustainable solar power, a team from MIT in the US has not only come up with a portable desalination system for use anywhere in the world that needs it, but it’s just won the 2015 Desal Prize - a competition run by USAID to encourage better solutions to water shortages in developing countries.

Lees meer...

Sterrenkundigen ontdekken acht 'bewoonbare' exoplaneten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Amerikaanse sterrenkundigen hebben acht exoplaneten ontdekt die binnen de 'bewoonbare zone' van hun ster bestaan.
Dat heeft nieuwszender CNN dinsdag gemeld.

Van de acht exoplaneten zijn er twee die van alle bekende planeten het meest op de aarde lijken. Exoplaneten zijn planeten die om andere sterren dan de zon draaien.

De astronomen van de Universiteit van Harvard meldden hun ontdekking tijdens een bijeenkomst van de Amerikaanse vereniging van sterrenkundigen. Om als 'bewoonbaar' te worden beschouwd moeten planeten op zo'n afstand van hun ster staan dat er vloeibaar water op het oppervlak van de planeet kan voorkomen.

Lees meer...

Nog nooit zoveel zee-ijs rond Antarctica gemeten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Twintig miljoen vierkante kilometer. Zoveel zee-ijs is er momenteel op de wateren rond Antarctica te vinden. En dat is een record. Nog nooit werd er sinds de metingen in 1979 begonnen zoveel zee-ijs rond Antarctica geobserveerd.

Antarctica zette het record op 20 september – aan het eind van de winter – neer. Toen was er 20,14 miljoen vierkante kilometer zee-ijs rond het continent te vinden. Gemiddeld was er in de periode tussen 1981 en 2010 maximaal 18,72 miljoen vierkante kilometer zee-ijs te vinden. Nog nooit werd er sinds de metingen in 1979 begonnen zoveel zee-ijs rond Antarctica gespot.

Lees meer...

Onderzoekers 'bevestigen' energieproductie 'koude kernfusie'-reactor - update

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Door Arnoud Wokke, vrijdag 10 oktober 2014
Een reactor waarvan de uitvinder claimt dat er koude kernfusie in plaatsvindt, genereert veel meer energie dan bekende energiebronnen. Dat hebben externe onderzoekers uit Italië en Zweden gemeten. De wetenschappers snappen niet hoe of waarom de reactor werkt.

De reactor met de naam E-Cat genereert energie die vergelijkbaar is met die van 'nucleaire transformaties', zonder dat de reactor radioactief afval produceert of dat er straling vrijkomt, schrijven de onderzoekers van onder meer de universiteit van Bologna uit Italië en de universiteit van Uppsala in Zweden in het rapport dat de Zweedse site Sifferskoll online zette. Daarmee bevestigen ze dat de reactor inderdaad veel energie kan produceren zonder de nadelen van normale kernenergie.

Lees meer...