Winamp    Windows  Mediaplayer     Real player    Quicktime


Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

        

No magic show: Real-world levitation to inspire better pharmaceuticals

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

It’s not a magic trick and it’s not sleight of hand – scientists really are using levitation to improve the drug development process, eventually yielding more effective pharmaceuticals with fewer side effects.

Scientists at the U.S. Department of Energy’s (DOE) Argonne National Laboratory have discovered a way to use sound waves to levitate individual droplets of solutions containing different pharmaceuticals. While the connection between levitation and drug development may not be immediately apparent, a special relationship emerges at the molecular level.

 

At the molecular level, pharmaceutical structures fall into one of two categories: amorphous or crystalline. Amorphous drugs typically are more efficiently taken up by the body than their crystalline cousins; this is because amorphous drugs are both more highly soluble and have a higher bioavailability, suggesting that a lower dose can produce the desired effect.

Lees meer...

Nikola Tesla’s UFO

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Nikola Tesla is considered one of the most innovative and mysterious men who ever lived. If Tesla hadn’t invented and researched everything he did in his time, our technology today would be considerably worse. but is there something more to Tesla? Did he in fact have contact with Aliens as he publicly proclaimed? He is one of the most amazing inventors our civilization has ever known his knowledge and ideas went far and beyond what was known and accepted in his lifetime.

Lees meer...

Eindelijk Thorium als energie oplossing?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Vergeet de windmolens, zonne-energie en vooral de rijke oliesjeiks. Een beetje regeringsleider richt zich op thorium: een overvloedig en goedkoop metaal dat een schoon en veilig alternatief voor uranium vormt. Carlo Rubbia blies het idee nieuwe leven in en als we NU beginnen hebben we over drie tot vijf jaar geen olie meer nodig. Dat meldt The Telegraph.

Volgens Rubbia is een ton thorium in staat om net zoveel energie te produceren als 200 ton uranium of 3.500.000 ton kool nu doet. Daarnaast is het metaal ook nog eens superschoon: het eet haar eigen afval als het ware op en kan zelfs het plutonium dat kernreactoren nu achterlaten reinigen. “Dit is het,” concludeert expert Kirk Sorensen.

Gratis
“Zodra je het van dichtbij gaat bekijken dan wordt je sprakeloos. Je kunt hele beschavingen honderdduizenden jaren met behulp van thorium draaiende houden en het is praktisch gratis.”

Lees meer...

-Killer Robots- op agenda van de VN

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Killer robots wel of niet inzetten

“Killer robots” zullen worden besproken tijdens een informele bijeenkomst van experts van de Verenigde Naties in Genève. Twee robotica deskundigen, professor Ronald Arkin en professor Noel Sharkey, zullen over de effectiviteit en noodzaak van ‘moordende’ robots debatteren.

De vergadering zal worden gehouden tijdens tijdens het VN-verdrag inzake “Certain Conventional Weapons” (CCW). Een verslag over de besprekingen zal worden voorgelegd aan de CCW bijeenkomst in november.

Zelfstandig opererende wapensystemen

Het zal de eerste keer zijn dat de kwestie van de ‘killer robots’ ofwel ‘dodelijke autonome wapensystemen’ binnen de CCW zal worden aangepakt.

robot5Een killer robot is een volledig zelfstandig opererend wapen dat zonder enige menselijke tussenkomst zijn doel kan bepalen om het vervolgens uit te schakelen. Momenteel bestaan ze nog niet maar de vooruitgang in de technologie zal hen ongetwijfeld dichter bij de werkelijkheid brengen.

Moratorium

Professor Ronald Arkin van het “Georgia Institute of Technology” over een autonome “kill” functie: “Ik steun een moratorium tot dat  einde, maar op dit moment ben ik geen voorstander van een verbod”.

Voorstanders

Voorstanders van killer robots denken dat de huidige wetgeving over oorlogvoering voldoende is om eventuele problemen die zouden kunnen ontstaan als ze ooit worden ingezet, aan te kunnen pakken met het argument dat een moratorium, en niet een algeheel verbod genoemd moet worden als dit niet het geval is.

Tegenstanders

campagne killer robotsDegenen die zich verzetten tegen het gebruik van killer robots geloven dat ze een bedreiging voor de mensheid zijn en vinden dat alle autonome “kill functies” moeten worden verboden. Professor Sharkey vertelde de BBC: “Autonome wapensystemen kunnen niet worden gegarandeerd om voorspelbaar te voldoen aan het internationaal recht, landen praten er niet over en dit vormt een groot risico voor de mensheid”. Prof Sharkey is lid en medeoprichter van de “Campagne Against Killer Robots” en voorzitter van het “International Committee for Robot Arms Control”.

Automatisering van oorlogvoering

Prof Arkin vertelde de BBC dat hij hoopte dat killer robots in staat zijn om het aantal niet strijdende slachtoffers aanzienlijk te verminderen, maar vreesde dat ze zouden worden betrokken in de strijd voordat dit was bereikt. Hij ging verder met te stellen dat killer robots beter in staat zijn om een doel wel of niet te bepalen dan mensen en zij een grotere zorgvuldigheid in acht nemen. Prof Sharkey is echter minder optimistisch. “Ik ben bezorgd over de volledige automatisering van oorlogvoering”, zegt hij

Bron: BBC.com

Windmolens duurzaam? Altijd stuk en al een kwart eeuw ‘kinderziektes’

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Gisteren maakte ik wat foto’s in de zware klei bij windustrieterrein de Bjirmen bij Oosterbierum. Dit is het oudste windustrieterrein van Nederland, waar in 1988 12 turbines verschenen van 0,3 MW, bij een productiefactor van 0,2 op land goed voor het vermogen van een boodschappenkarretje (Ford K).
Kinderziektes? …
De Bjirmen werd in 1996 door Nuon overgenomen, en sindsdien hebben de molens een vermogen van 0,5 MW elk. Ik ben bij Oosterbierum in de buurt opgegroeid, en heb de afgelopen kwart eeuw nooit gezien dat álle molens draaiden: ook bij harde wind niet, meestal staat een kwart stil, gisteren 3 van de 12 molens, en heb meerdere malen meegemaakt dat turbines vervangen werden.

Lees meer...